Der er langt op til den helt store fejring, når DM i Østersåbning kan fejre sit 25 års jubilæum ved Østers- og Muslingepremieren den 11.-13. oktober i Skaldyrshovedstaden Nykøbing.

Det sker med såvel DM i Østersåbning, DM i Champagnesabling som DM i Østersgastronomi.

- Vi er begunstiget af fantastiske skaldyr i form af østers, muslinger og hummer i vandet rundt om Mors. Og det har mange af landets førende kokke også fundet ud af, og derfor finder man også vores skaldyr i restauranter landet over. Vi vil gerne være med til at udbrede kendskabet endnu mere til delikatesserne fra Limfjorden, og derfor fejrer vi skaldyrene i den her weekend i oktober, siger Morsø Kommunes borgmester, Hans Ejner Bertelsen.

Man får i den pågældende weekend mulighed for at følge hele processen fra fjord til bord. Således bliver der mulighed for at komme med ud at ”plukke” øsgters sammen med skaldyrsproducenter fra Vilsund Blue. Der arrangeres også skaldyrscirkus for børn, og gourmetmiddag med kun 120 pladser - for voksne.

Her vil nogle af landets bedste kokke og tjenere dyste om titlerne, alt imens publikum smager både Limfjordsøsters og - muslinger.

- Vinderen af DM i Østersåbning går videre til det officielle VM i Galway i Irland, og derfor er man underlagt internationale regler for konkurrencernes afvikling. Den forsvarende ottedobbelte Danmarksmester i Østersåbning, Jesper Knudsen, har allerede meldt sin ankomst.

Udover Østers- & Muslingepremieren på Mors den 11.-13. oktober med fokus på Limfjordsøsters og -muslinger holdes der Østersfestival den 13.-14. oktober på Rømø, hvor fokus er på Vadehavsøsters.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...