2.-3. november er der lokaludstilling for Thy og Mors forud for landudstillingen i Herning 14.-15. december

THISTED: I weekenden 2.-3. november holder Fjerkræklubben Thy en stor udstilling i Dyrskuehuset på Vestre Dyrskueplads med indgang fra Winthersmøllevej. 21 udstillere fra Thy og Mors møder op med 400 dyr, og de konkurrerer om at opnå de fleste point for deres dyr, hvilket afgøres af otte dommere, alle fra Nord- og Midtjylland. Dommerne har stor erfaring i at bedømme dyr, både i ind- og udland, fortæller Erik Vestergaard, Hørsted, fra foreningen.

Og for publikum er der alle dyrene at se på:

- Der er høns, der vejer fra 500 gram til seks kilo, nogle med fjer på benene, fuldskæg i hele hovedet og nogle med ”kattehår”. Denne interesse for høns og andet fjerkræ har utallige muligheder, siger Erik Vestergaard, der gerne vedgår, at alle udstillerne er ”bidt af en gal høne”, som han udtrykker det:

- Det er et helt års arbejde, der bliver vurderet på denne udstilling. Nogle bliver glade for deres placering, og andre synes, at det var en hård bedømmelse. Men fælles for alle er, at det er den første ”prøve” med deres dyr i år. Men mange af dyrene kommer også til landsudstillingen i Herning, som holdes 14.-15. december, fortæller han.

Dørene til udstillingen er åbne for alle både lørdag og søndag. Man kan se både store høns, dværghøns, ænder og gæs:

- Selvfølgelig er der nogle hønseentusiaster til stede for at fortælle om denne fantastiske hobby, der både kan give æg på bordet og kæledyr til børnene, og som også kan aftage madrester fra køkkenet. En fantastisk hyggelig hobby i disse madspildstider, siger Erik Vestergaard.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...